WAT MAG JE RIJDEN MET RIJBEWIJS-B?


 

De speed pedelec mag je besturen met rijbewijs-AM die je automatisch krijgt bij rijbewijs-B. Op de rijbaan mag je 45 km/uur.

En op het fiets/bromfietspad in de bebouwde kom 30 km/uur en buiten de bebouwde kom 40 km/uur. Maar wel met een speciale helm.

 

  

 

De snorfiets mag je besturen met rijbewijs-AM die je automatisch krijgt bij rijbewijs-B. Maar je mag maar maximaal 25 km/uur rijden.

Op de meeste plaatsen in Nederland nog zonder helmplicht. 

 

  

Een bromfiets-scooter met een cilinderinhoud tot 50cc mag je besturen met rijbewijs-AM die je automatisch krijgt bij behalen rijbewijs-B. Maximaal 45 km/uur op de rijbaan. En op het fiets/bomfietspad in de bebouwde kom 30 km/uur en buiten de bebouwde kom 40 km/uur. Helmplicht.

  

Dit is een Birohet is een elektrisch voertuig, die je mag besturen met rijbewijs-AM die je ook automatisch krijgt bij behalen rijbewijs-B.

Je mag maximaal 45 km/uur in en buiten de bebouwde kom op de rijbaan. Zo lang de accu het uithoudt. Het is een brommobiel en dus volg je de verkeersregels voor auto voor zover dit verenigbaar is met de wegen verkeerswet. Dus parkeren op de rijbaan of in een parkeervak! 

  

 

De brommobiel mag je rijden met rijbewijs-AM4 die je automatisch krijgt bij rijbewijs-B.

In en buiten de bebouwde kom mag je 45 km/uur rijden. Maar niet op autoweg of autosnelweg.

 

 

 

  

 

De Piaggio LT3 mag je besturen met een rijbewijs-B wanneer dat voor het eerst is afgegeven vóór 19 januari 2013. Anders even rijbewijs-A halen. En je mag, zo lang het nog mag, op autosnelweg 130 km/uur rijden. Met een motorhelm.

 

 

 

 

 Een Can-Am mag je besturen met rijbewijs-A. Of met rijbewijs-B als deze voor het eerst is afgegeven vóór 19 januari 2013. Voor meer informatie klik hier op rijbewijs-A.nl  

Op de autosnelweg mag je 130 km/uur rijden, zo lang het nog toegestaan is. Met een valhelm.

  

 

Een Quad-scooter met bromfiets kenteken mag je besturen met rijbewijs-AM4 die je automatisch krijgt bij het behalen van rijbewijs-B. Je mag op de rijbaan maximaal 45 km/uur. In en buiten de bebouwde kom. Maar niet op de autoweg en autosnelweg.

 

   

Een Quad mag je besturen met rijbewijs-B mits het een 4-wielig motorvoertuig is volgens het kenteken. 

Je mag maximaal 130 km/uur op de autoweg en autosnelweg, zo lang het nog kan en mag in Nederland.

 

 

  

 

Een personenauto mag je besturen met rijbewijs-B.  Maximale snelheid op autosnelweg 130 km/uur, waar het nog kan en nog mag.

 

 

 

  

Een personenauto met aanhangwagen of caravan mag je besturen met rijbewijs-B als de totale massa van auto en aanhangwagen niet meer is dan 3.500 kg. Maximale snelheid buiten de bebouwde kom is 80 km/uur. En op een autoweg of autosnelweg 90 km/uur.

Met rijbewijs-B mag je mag ook met een personen auto met een totale massa van maximaal 3.500 kg rijden met een aanhangwagen met een totale massa minder dan 750 kg. Maar dan mag je maximaal 80 km/uur op autosnelweg. 

Is de totale lengte van auto en aanhangwagen meer dan 7 meter dan mag je alleen in de 2 rechterrijstroken rijden op de autosnelweg. 

Ga je verhuizen?

Een busje, bestemd voor het vervoeren van goederen, mag je besturen met rijbewijs-B. Als de totale massa maar niet meer is dan 3.500 kg

Maximale snelheid op autosnelweg 130 km/uur, zolang het nog mag.

 

 

 

  

Ga je verhuizen?

Een busje, bestemd voor het vervoeren van goederen, mag je besturen met rijbewijs-B. Als de totale massa maar niet meer is dan 3.500 kg

Maximale snelheid op autosnelweg 130 km/uur, zolang het nog mag.

 

 

 

  

Week-end weg met vrienden?

Een busje voor vervoer van maximaal 8 personen, de bestuurder daar niet bij inbegrepen, mag je besturen met rijbewijs-B. Maximale snelheid op autosnelweg 130 km/uur, zolang het nog mag,

 

 

 Een busje met aanhangwagen mag je besturen met rijbewijs-B. Bij de combinatie van bestelauto of busje met aanhangwagen mag de totale masse niet meer bedragen dan 3.500 kg. De maximale snelheid op autoweg en autosnelweg is 90 km/uur.En 80 km/uur op de overige wegen buiten de bebouwde kom.

Maar als de totale massa van de aanhangwagen minder is dan 750 kg dan mag de totale massa van de bestelauto of busje 3.500 kg zijn. In dat geval is de maximale snelheid op autosnelweg 80 km/uur. 

Is de totale lengte meer dan 7 meter, dan mag je op de autosnelweg alleen in de 2 rechter rijstroken rijden.Staat er iets abusievelijk iets niet of verkeerd vermeld? Is er een dode link? Stuur een mail naar mail@multidrive.com met vermelding van "fout op de site rijbewijs-b.nl/wat mag je rijden”.